lauantai 9. kesäkuuta 2012

LASTEN KEVÄTOLYMPIALAISET

23.5.2012

Järjestimme kaupungin yleisurheilukentällä leikkimieliset tiimin kevätolympialaiset. Sää suosi urheilijoita ja aurinko paistoi lämpimästi pilvettömältä taivaalta. Retkelle otimme eväät mukaan, joita nautittiin aurinkoisella nurmikolla istuen. 

Päivähoidossa tänä vuonna (2011-2012) olleen liikunnan ja terveellisten elämäntapojen teemavuoden päätteeksi tapahtuman tavoitteena oli viettää yhdessä hauska aamupäivä sekä samalla kartuttaa hauskan toiminnan ohessa niin sosiaalisia kuin motorisiakin perustaitoja, joita ovat mm. juokseminen, hyppääminen, heittäminen sekä niiden yhdistely.

Aiemmin edellisenä syksynä pidimme teeman mukaiset syysolympialaiset yhdellä alueemme leikkikentistä. Tuolloin kisailimme osittain samoissa lajeissa kuin tälläkin kertaa. Tuolloin kirjasimme ylös myös tuloksia ja lapset saivat kaikki kaulaansa palkinnoksi osallistumisesta oman mitalin, joita me hoitajat eräänä iltana tiimipalaverissa askartelimme ja laminoimme.

Linja-autolla matkustaminen on aina jännittävä elämys jo sinänsä. Tuttujen maisemien tarkastelu on erityisen mielenkiintoista korkealta linja-auton ikkunoista.
Yleisurheilukentälle päästyämme aloittelimme tapahtumaa alkuverryttelyllä eli tiimille tutulla pumppulaululla, joka samanaikaisesti leikittynä kehittää motorista koordinaatiota eli eri ruumiinosien yhteistyötä. 

Tämän jälkeen jaoimme ennalta sovitusti lapset ikäryhmittäin. Ryhmiä eri pisteillä ohjaamaan asettui 1-2 aikuista. Näin saimme taas hiukan sekoitettua ryhmiä, jotta tutustuttaisiin tiimin muihin lapsiin ja aikuisiin oman hoitoryhmän väen lisäksi.

Eri pisteiksi kentälle olimme etukäteen miettineet viisi vaihtoehtoa ja osan välineistä toimme kotoa mukanamme.

Pisteitä olivat:
  • pituushyppy
  • juoksu 40m
  • pallon ja saappaan heitto
  • turbokeihäs
  • säkkijuoksu
Pituutta hyppäsimme vauhditta ja vauhdin kanssa, jonka keinoin harjoittelimme yhdistämään kaksi perusliikuntataitoa: juoksun ja hyppäämisen. Aikamoisia ponnistuksia hyppypaikalla nähtiinkin!

40 metrin juoksussa harjoittelimme niin ikään erästä perusliikuntataitoa eli siis juoksua sekä myös reaktiolähtöä merkistä. Esikouluun lähtevillä oli tärkeää asettua oikein viralliseen lähtöasentoon ja startata liikkeelle paikoillanne-valmiit-nyt-komennon mukaan. 

Pallonheitossa harjoittelimme oikeaa heittoasentoa ja heittämistä yläkautta. Hauskaksi vaihtoehdoksi pallolle otimme pienet lasten saappaat, jota sai heittää kukin tyylillään. Myös lasten turbokeihäällä harjoiteltiin heittämistä, joka on yksi motorisista perustaidoista.


Hauska lisä olympialaisten lajivalikoimaan oli lapsissa hilpeyttä herättänyt säkkijuoksu.

Loppupiirin eli tiimillemme tutun Piiri pieni pyörii-laululeikin jälkeen jaoimme juhlallisesti jokaiselle tällä kertaa mitalien sijasta nimetyt kunniakirjat ansiokkaasta osallistumisesta tiimin yhteisiin kevätolympialaisiin. Laminoituina diplomit säilyvät siisteinä ja olisivat kestäneet sadekuuronkin, jos sellainen olisi sattunut innokkaat urheilijat yllättämään.

Evästauosta huolimatta perhepäiväkodilla lounas maistui yllätävän hyvin ja uni tuli päivälevolla nopeasti liikunallisen ja vauhdikkaan ulkona vietetyn aamupäivän jälkeen! Taas vietimme yhden ikimuistoisen tiimiä yhdistävän tapahtuman! Kiitos siitä kaikille osallistuneille lapsille ja aikuisille!

Mitähän hauskaa ensi vuodelle keksitään!!

Ei kommentteja: