lauantai 9. kesäkuuta 2012

PYÖRÄILYRATA


 "MUISTA AINA LIIKENTEESSÄ, MONTA VAARAA OMPI EESSÄ..." 


Näin lauletaan monille lapsuudesta tutussa Georg Malmstenin Lasten liikennelaulussa, mutta omalla pihalla harjoitellessa ei tarvitse välittää liikenteen vaaroista.

Lapsi omaksuu liikennekäyttäytymistä samalla tavoin kuin muutakin tietoa ympäristöstään - havainnoimalla ja itse kokeilemalla. Aikuisen oikean toimintamallin lisäksi lapsi tarvitsee selkeitä ohjeita ja neuvoja. Myös leikillä on suuri rooli tarvittavien tietojen ja taitojen omaksumisessa, sillä lapsi käsittelee ja harjoittelee uusia taitoja leikeissään.

Jos pihallanne tilaa ja nurmikkoa riittää, on kesäkelien saavuttua oiva mahdollisuus kehittää lasten tasapainoa ja polkupyöränkäsittelytaitoja hauskan liikenneradan muodossa. Samalla voitte vapaan rallaamisen lisäksi ohjatusti harjoitella oikeaa liikenteessä käyttäytymistä ja erilaisten liikennemerkkien  merkityksiä.  

Kaiken lisäksi radalla temppuilu on hauskaa ja motorisesti kehittävää liikuntaa, jolloin pyöränkäsittelytaidot, tasapaino ja koordinaatio kehittyvät kuin huomaamatta eikä pehmeälle nurmikolle muksahtelukaan tee niin kipeää kuin asfaltilla kaatuminen!

TEE NÄIN:  
  • Etsi tietokoneen kuvatiedostosta tai Googlen kuvahausta useita eri liikennemerkkejä esittäviä kuvia ja siirrä ne koneesi tekstinkäsittelyohjelmaan, jonka avulla suurennat kuvat noin A4-kokoisiksi. 
  • Tulosta värikuvat ja leikkaa irti ääriviivoja myöten.
  • Jos haluat liikennemerkeistä vahvempia, liimaa ne kartongille ennen laminointia tai kontaktimuovilla molemmin puolin päällystämistä. 
  • Nido nitojalla liikennemerkit rimoihin.
  • Aja ruohonleikkurilla hiukan ylikasvaneeseen nurmikenttään sopivasti mutkitteleva ja parista kohtaa risteävä reitti.
  • Iske vasaran avulla liikennemerkit sopiviin kohtiin radalla.
  • SITTEN VAIN KYPÄRÄT PÄÄHÄN JA RADALLE!
Ei kommentteja: