LASTEN SUUSTA

HAUSKOJA SATTUMUKSIA JA SUTKAUTUKSIA LASTEN SUUSTA KUULTUNA

Jaa kanssamme omia lasten suusta kuultuja juttuja kommenttiosiossa!

1.7.2013
5-vuotias lähti iskän kanssa kauppaan ja parkkipaikalla näki ensimmäistä kertaa vieressä parkkeeraavan auton sähköisesti sivuun kääntyvät sivupeilit. Hämmästyksestä henkäisten tyttö toimitti asiaa iskälle kertomalla, että auton peilit ovat "itsemenoiset".

10.2.2013
5-vuotias patistettiin siivoamaan huonettaan, joka oli jotakuinkin kuin pommin jäljiltä. Aikansa tytön siellä kolisteltua, iskä huuteli alakerrasta, että "Joko olet siivonnut?". Yläkerrasta kaikui tytön naseva vastaus: "Luuletko, että mulla on seittemän kättä?!?"

24.1.2013
Pojat pääsivät tässä kerran oikein kehuskelun makuun ja pitihän sitä toisen pistää ainakin vähän kaveria paremmaksi...
Keskustelu käytiin näin:
-  Sitten kun me mennään kouluun, iskä ostaa mulle ja veikalle oikeat puhelimet!
- Sitten kun MÄ oon iso, isi ostaa mulle moottorikelkan, mopon ja mönkijän ja sellasen lumimönkijän. Sitten iskä ostaa mulle "lepakkokengät ja siivet".
- Jaa, niinkö meinaat? liittyy hoitotäti mukaan keskusteluun.
- Joo-o! vastaa 3-vuotias painokkaasti.

Tässä taannoin ryhmän isot tytöt keskustelivat pukemisen lomassa keskenään:
- Kaikilla naisilla on tissiliivit.
- Niin, kun kaikilla naisilla on tissit.
- Ja meillekin kasvaa tissit isona.
Tähän keskusteluun laukaisee loppupuheenvuoron sitten 3-vuotias "tosi"miehenalku näin:
- Nii-i, ja me saadaan sitten rämplätä niitä!

Hoitotäti auttoi 3-vuotiasta pukemisessa. Kesken kaiken poika pyytää tätiä katsomaan leukaansa. Tietenkin täti katsoo ja kysyy, että mitäs siinä nyt on? Poika vastaa toiveikkaasti: "Oiskohan partaa?"

26.12.2012
Katselimme joulun alla linnun kuvaa ja kysyin lapsilta, tunteeko kukaan kyseistä lintua. Monia lintulajeja ehdotettiin, kunnes 5-vuotias poika ehdotti kuvassa olevan "hermolaitiainen" (eli siis ilmeisesti hömötiainen). Tosin kuvassa oli oikeasti tilhi.

20.12.2012 
Lunta satoi joulukuussa paljon ja olemme saaneet pihaan jo hyvän liukurimäen. Rankan lumisateen jäljiltä korjailimme mäkeä ja ajattelin laskea itse mäen pari kertaa saadakseni lumen paremmin asettumaan. Valitsemani liukuri ei jostain syystä oikein liukunut, johon 5-vuotias poika tiesi heti syyn: "No, kun sulla on liian iso pylly!"

21.11.2012
Isot lapset kokeilivat, miltä tuntuu pyöriä hurjasti ympäri. Pyörimisen lopetettuaan 6-vuotias poika totesi, että: "Pää pyörii silmien edessä!".

4-vuotias tyttö oli hieman flunssainen ja valitteli päänsärkyä: "Mun luurankoon sattuu."

23.9.2012
Tytöt leikkivät pehmoleluilla ja toinen 4-vuotiaista tytöistä tuli esittelemään jääkarhu-pehmoa: "Tää on jääkarhu ja tää elää jääkaudella!". Taisi mennä sekaisin jäätikkö ja jääkausi...

20.9.2012
Oli myrskyinen iltapäivä Pajupellossa, satoi kaatamalla, jyrisi ja salamoi. Annoin muutamalle vielä hoidossa olevalle lapselle luvan katsoa filmiä telkkarista. DVD-kaapilla lapset etsivät mieleistä lastenfilmiä ja pian sieltä 4-vuotias poika löysikin mieluisen: "Mä haluan katsoa tätä Lauri Tähkää!" hän ilmoitti. DVD pojan kädessä oli Lauri Kilpa-auto. :)

6.9.2012
Tutustuimme ryhmässä yleisimpiin järvikaloihimme ja olin tulostanut kuvia eri kaloista, joita yhdessä lasten kanssa tutkimme. Lisäsin sekaan myös ankeriaan, josta lapsilta tiedustelin, tietääkö kukaan, mikä otus se tämä on? Merikäärmettä ja vesiliskoa ehdotettiin, kunnes 4-vuotiaalla pojalla sytytti ja hän huudahti innoissaan: "Se on lonkerias!" Aika hyvin keksitty, sillä aika lonkeroinenhan ankerias onkin!

11.5.2012
Tiimin yhteisellä metsäretkellä 4-vuotias poika totesi mutustellessaan eväsleipäänsä: "Metsää ei saa roskata, muuten luonto tuhlaantuu."! Oppi mennyt hyvin perille siis! :)

24.4.2012
Taannoin lasten leikkiä koskevassa koulutuksessa meiltä hoitajilta kysyttiin, että: "Jos leikki on lapsen työtä, niin mitä lapsi tekee vapaa-ajallaan?". Kysyimme tätä ryhmän lapsilta ja saimme suoria vastauksia: "Se ulkoilee ja rentoutuu ja käy pilkillä." (poika 4v.) ja "Vapaapäivisin voi mennä saunaan ja lumihankeen peppu paljaana." (poika 5v.)

20.4.2012
Leikkasimme  4-vuotiaan tyttäremme otsatukkaa. Äidin saksenkäsittelytaidot eivät vakuuttaneet neitiä ja hän ilmoittikin, että : "Parturissa on parempi. Äiti, susta pitäs isona tulla parturi."  No, äiti ehkä tietää jo, mikä äidistä tulee isona...

10.4.2012
4-vuotias tyttö on seurannut sivusta, kun ryhmän eskariinlähtijöiltä on alkanut hampaita heilua ja oli ihmeissään kun hammaskeiju toi isoveljelle tyynyn alle irronneesta hampaasta kolikon. Tuumasi neiti sitten kerran ruokapöydässä, että hänestä tulee isona hammaskeiju ja hän tuo isille sitten paljon rahaa, kun isiltä lähtee hampaat. Yltäkylläisiä eläkepäiviä odotellessa siis...

Taannoin joulun alla kaupan leluhyllyjen välissä kuultua: Pieni poika toivoi syntymäpäivälahjaksi marraskuussa turhan kallista lahjaa, jonka vanhemmat pojalle sanoivatkin. Poika oli tähän tuumannut, että: Ei hätää, mä voin sen toivoa joululahjaksi, niin joulupukki tuo sen ilmaiseksi!

5.4.2012
Taannoin ulos pukiessa 3-vuotias poika halasi hoitajaa oikein kunnolla kesken pukemisen, mutta heti sen perään meni ja nipisti hoitajaa käsivarresta. Hoitaja siinä sitä sitten päivittelemään ja kysymään, että "Mikä se sellainen mies on, joka ensin halaa ja sitten perään nipistää?" Vieressä vaatteisiinsa sonnustautuva 4-vuotias tyttö siihen tokaisi, että "K-kaupan mies!".