keskiviikko 31. lokakuuta 2012

HU-HUU, SANOI HUUHKAJA...

Vuoden teemana varhaiskasvatuksessa on luonto- ja ympäristökasvatus. Teeman mukaisesti lokakuussa taiteilimme yhdessä tiimin kanssa tauluja metsäneläimistä ja koristelimme niitä luonnosta kerätyllä materiaalilla. Idean yhteiseen askarteluun saimme alkusyksyn Taika-askartelulehdestä.

Osa tiimistä piirsi ja maalasi taulupohjat valmiiksi perhepäiväkodilla ja kerhotilassa, jossa kokoonnuimme, lapset saivat vapaat kädet taulunsa koristeluun. Osa oli piirtänyt vain eläimen ääriviivat, joita korostettiin liimaamalla pieniä tikunpätkiä ääriviivoja pitkin. Näin muodostuneet taulut on helppo maalata perhepäiväkodilla liimauksen kuivuttua. 

Olimme sopineet, että ne hoitajat, jotka eivät yhteiseen askarteluhetkeen pääse, toteuttavat tämän tiimin yhteiseksi suunnitellun taiteilun oman ryhmänsä kanssa omaan tahtiin. 

Tein itse omalle ryhmälle malliksi tämän ensimmäisenä koreilevan huuhkajan erään läheisen työkaverin hoitoryhmän pöllöaiheisten taideteosten innoittamana, josta lapset sitten innostuivatkin kovasti. Muita vaihtoehtoja oli valmiina karhu ja siili. Isommat lapset piirsivät itse omat eläinhahmonsa. Tällaisia meidän ryhmän pöllömäisistä luomuksista tuli:Ei pöllömpiä!

Ei kommentteja: