keskiviikko 26. joulukuuta 2012

JOULUKARKKEJA?Kun ulkona paukkuu kova pakkanen, voi aikaa viettää sisällä lämpimässä yhdessä pelaillen. Joulunaikaan hyvin sopiva peli on värikäs ja hauska Karkki-peli (Beleduc: Candy), jota saa tilattua mm. Leikkien.fi -lelukutsujen kautta. Pelin herkullisen värikkäät karkit ovat kuin vanhan ajan joulukaramelleja. 

Peli on viihdyttävä ja monella tapaa kehittävä. Pelin avulla opitaan tunnistamaan värejä, odottamaan omaa vuoroa ja keskittymään. Pelin ideana on etsiä matolle pudonneista karkeista kolmen värinopan määräämien värien mukainen karkki. Jokainen siis vuorollaan heittää kolmea noppaa ja etsii siniselle matolle levitetyistä karkeista juuri se karkki, josta löytyy noppien osoittamat värit. 

Karkkeja on kolmi-, kaksi- ja yksivärisiä. Nopat siis saattavat antaa kolme väriä, jolloin etsitään tietty kolmivärinen karkki. Jos nopat näyttävät esim. kahta keltaista ja yhtä punaista, etsitään siis karkki, joka on puna-keltainen. Nopat saattavat myös kaikki olla samaa väriä, jolloin etsitään noppien näyttämä yksivärinen karkki.

Jokaista karkkia on vain yksi kutakin, joten jos matolta ei löydy noppien osoittaman väristä karkkia, vuoro siirtyy seuraavalle pelaajalle. Pelissä harjaantuu siis mainiosti myös hahmotuskyky, kun värikkäiden  karkkien joukosta etsitään juuri tietyn väristä makeista. 

Vauhtia ja jännitystä peliin saadaan lisää, kun kilpaillaan siitä, kuka pelaajista ehtii nappaamaan ensimmäisenä noppien määräämän karkin. Alle kouluikäisten kanssa olemme kuitenkin todenneet, että on parempi antaa jokaiselle oma aikansa rauhassa etsiä karkkinsa. Lopuksi kukin pelaaja laskee karkkinsa ja tietenkin se, jolla on niitä eniten voittaa pelin.

Ei kommentteja: