maanantai 25. maaliskuuta 2013

AUTOILUA LIIKUNTASALILLA!


Eräällä talven liikuntasalivuoroista kokeiltiin Pikku Kakkosen aamuohjelmasta bongattua puuhavinkkiä, jonka toteuttamiseen tarvittiin reilusti sanomalehtiä ja muovisia pikkuautoja. Ideana oli siis rakentaa sanomalehdistä erilaisia ratoja, joita pitkin pikkuautoilla ajettiin.

Ensin tietenkin piti suunnitella ja rakentaa ralliradat valmiiksi ja sitten hurjastelu saattoi alkaa!


Aluksi annoimme lasten leikkiä ja kokeilla autoilua ihan vapaasti.


Leikin lomassa oli myös hyvä tilaisuus harjoitella motorisia taitoja ja kehon koordinaatiota eli kehon eri osien yhteistyötä. 

Lasten kanssa siis yhdessä keksittiin ja  kokeiltiin myös muita erilaisia tapoja liikuttaa autoa radalla, esimerkiksi onnistuuko auton liikuttaminen jalalla...

  
tai kyynärpäällä...


tai vaikkapa nenällä...!


 Ja kokeiltiinpa pikkuauton liikuttamista lattian viivaa pitkin myös puhaltamalla! 


Lapsilla riitti kovasti puuhaa, kun saivat itse rakentaa mieleisiään ratoja ja kokeilla erilaisia itse keksimiään tai aikuisten vinkkaamia temppuja. Sanomalehtiratoja on myös helppo muokata mielen mukaan, jos haluaa kokeilla jotain erilaista rataa.

Tällä kertaa meillä oli liikkasalilla käytettävissä reilusti tilaa, joten teimme monta erilaista rataa, joita jokainen sai käydä kokeilemassa, mutta tämä "autoilu" onnistuu hyvin pienemmässä mittakaavassa kotona vaikka olohuoneessa tai eteisen käytävällä!

Vietimme tiimin kanssa taas hauskan aamupäivän yhdessä puuhaillen!
Suosittelemme kokeilemaan! :)

Ei kommentteja: