maanantai 11. helmikuuta 2013

TALVIKISA PÄÄTTYNYT JA VOITTAJA SELVILLÄ!


NYT JULISTETAAN TALVEN ENSIMMÄINEN 
KILPAILU JA ARVONTA ALKANEEKSI, 
ENNEN KUIN TALVI ON KOKONAAN OHI!

Toivottavasti saamme himpun verran enemmän 
osallistujia kuin edelliseen kesäkisaan... :)


Kuvassa poika tekee lumiukkoa, mutta mitähän kummallista kuvassa onkaan... Löysittekö lasten kanssa kaikki neljä asiaa, 
jotka eivät kuulu talveen?

Mitä muuta talvipuuhastelua teidän hoidossa tai perheessä harrastetaan? Mikä on teidän mieleisin lumileikkinne 
ja miten sitä leikitään?

Voit vastata kommentilla tai lähettää sähköpostia osoitteeseemme pajupellonperhepaivakoti@gmail.com.

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan  15.3.

"Tanssivat lumiukot"-askartelupaketti

joka sisältää materiaalit ja ohjeet 
neljän liikuteltavan lumiukon askarteluun.



ONNEA ARVONTAAN!

5 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Moikka! Minäkin oon joskus pitänyt jotain haastetehtävää lapsille blogissa ja on ollut mielessä et olis kiva ruveta pitämään jotain askarteluhaastetta lasten kanssa yhdessä. Kiva teilläkin tällainen! Me tyttöjen kanssa katseltiin kuvaa ja tuumailtiin kysymyksiin vastauksia, mutta sitten vasta huomasin, että tämä arvontahan onkin jo päättynyt! Höh! Mutta laitan nyt vastauksia kuitenkin, kun kerta mietittiin. Eli toinen löysi snorklausvälineet ja kastelukannun ja toinen löysi rapun ja rullaluistimet. Muistelivat, että meillä hiihdetään ja luistellaan talvella. No, käydään myös liuku/pulkkamäessä, metsäretkillä, pulkka/stiga/potkukelkkaretkillä. Puistossa ollaan ja osallistutaan erilaisiin muiden tai mun järjestämiin talvitapahtumiin (lasten hiihtokisat ja luistelutapahtuma mm.). Jäälle mies lapioi lumilabyrintin ja minä tein tyttöjen kanssa pihalle lumilinnan. Lumiukkoja tietysti ja lumihevosia. Tänä vuonna lumiukko seisoi käsillään. Toisen mielestä hauskin lumileikki on lumiukon teko ja toisen mielestä luistelu. Mutta siis ihan leikkileikeistä niin tykkäävät ihan hirveesti laululeikistä: Lumiukot marssivat, marssivat, marssivat. Lumiukot marssivat, trallallalaa. (juoksevat, hyppivät jne.).

Mirkku kirjoitti...

Hih!

Meillä ei näköjään vieläkään ole tunkua meidän arvontoihin... :)

Vaikka kisa onkin jo päättynyt, niin olette ainoat kilpailuun vastanneet ja bonganneet virheetkin aivan oikein, joten... Ta-daa, palkinto on teidän!!! :)

Osoitteen tiedänkin jo entuudestaan, joten lähettelen palkintoa pikapuoliin, jotta pääsette vielä askartelemaan tämän talven lumilla!

Kiitos kovasti osallistumisesta ja talvipuuhaideoista!

Tuo samainen laululeikki on meidänkin ryhmän lemppari, jota muokataan aina kulloisenkin teeman mukaan. Nyt pääsiäisen alla meillä ovat marssineet pupujussit! :)

Kun toistaa säkeistöt, niin esimerkiksi liikuntatuokioilla saa enemmän liikettä mukaan, harjoittaa mukavasti perusliikuntataitoja leikkien. :)

Palailemisiin!

Terkuin Mirkku ja Pajupellon väki

Outi kirjoitti...

Jee! Hih! Kannatti vastata.. ;) Tytöt oli kovin ilahtuneita.

Hauska idea tuo marssivat pupujussit. Meillä meni ruokaloru tänään näin: "NOita puuron keitti, pupu maidon lämmitti, pikku tiput lusikat jakoi, tulkaapa lapset syömään." :)

Mirkku kirjoitti...

Juu, meillä on ihan yleistä, että tutuista lauluista ja loruista muokataan kaikenlaista uuteen teemaan sopivaa ja se on oikeastaan tosi helppoa!

Ensi kuussa kun pääsiäisaiheet vaihtuu meillä eläinaiheeseen, niin lauletaan tuota samaa rallatusta, että "Hiirulaiset marssivat...". :)

Lapsillekin on ollut helppoa muistaa tuttujen laulujen melodiat ja rytmit, vaikka sanat ehkä vähän muuttuukin.

Voi hitsi, miksen itse keksinyt tuota ruokalorua, sehän on just niin sopiva pääsiäiseen!!! Kiitos hirmusti vinkistä, vielä ehtii pari päivää lukea sen noin ennen pääsiäistä!!!! :)
Meillä nimittäin on tuo ihan sama loru myös ruokaloruna!

Outi kirjoitti...

Pitäisi itsekin miettiä enemmän uusia sanoituksia vanhoihin lauluihin ajankohdan mukaan. Yleensä minä - jos en muista sopivaa laulua tai lorua- laulan extempore omasta päästä jotain aiheeseen sopivaa. Tuntuu että on tullut aika rutkasti lauleltua, kun ykskin päivä kuuntelin tyttöjen leikkiä, niin he lauloivat kaiken toisilleen.. tarttuvaa... ;) Heh!

Uskoisin joka tapauksessa että lapsista tuo uusien sanojen keksiminen vanhoihin lauluihin, on hauskaa, kun lapset niin tykkää sellasesta sanaleikittelystä.

Toi pääsiäisruokaloru tuli mieleen, kun isompi tyttöni pukeutui heti aamusta pääsiäisnoidaksi ennen hoitolasten tuloa ja sanoi, että haluaa lausua ruokalorun, niin siinä se sitten syntyi.. :)

Tiedätkö muuten mitään lorua, missä puhuttaisiin välipalasta?