sunnuntai 10. helmikuuta 2013

KORTTI YSTÄVÄLLE


"NALLE KARVATASSU, ILOINEN JA HASSU
LÖYSI PIENEN SYDÄMEN PUNAISEN JA LÄMPÖISEN.
LUOKSE HYVÄN YSTÄVÄN SYDÄMEN MÄ LÄHETÄN."

Ystävänpäivän alla askartelimme kaikki yhdessä hempeitä ystävänpäiväkortteja. Kahdeksan lapsen ryhmässä suuri ikähaitari asettaa omat haasteensa askarteluiden suunnitteluun ja toteutukseen. Jokaiselle pyrimme tarjoamaan oman tasoistaan haastetta ja ryhmämme askarteluissa on tärkeää, että niissä näkyy lapsen oma kädenjälki.

Näin tässä askartelussa eriytimme ryhmän eri-ikäisiä ja -tasoisia:


Isommat leikkasivat nallensa ja sydämensä itse sekä liimasivat ne vaaleanpunaiseen taitettuun kartonkikorttiin. He myös koristelivat korttinsa mieleisekseen rypistämällä pinkistä kreppipaperista koristeita tai piirtämällä tusseilla tai liiduilla.


Pienempien urakkaa helpotettiin niin, että korttiin oli nalle piirretty jo valmiiksi tussilla. Heitä autettiin tarvittaessa myös kreppipaperin repimisessä ja rypistelyssä, jotka he itse liimasivat korttiinsa miten halusivat. Sydämen he leikkasivat ja liimasivat korttiin itse haluamaansa kohtaan.


Ryhmän pienimmäiselle oli korttipohjaan valmiiksi piirretty nalle ja punaiset sydämet, joita neiti sai itse värittää ja koristella liiduilla. Valmiiksi rypisteltyjä kreppipaperipalloja neiti liimaili korttiinsa erittäin antaumuksella.


Isommat tehtailivat kortteja vielä pienten nukkuessa päiväunia. Näihin kortteihin käytettiin yltäkylläisesti sydämiä ja kreppipaperikoristeita.

Ei kommentteja: