lauantai 9. helmikuuta 2013

MUISTI PÄTKII...

Unohdin tammikuun kierrätys-teeman yhteydessä mainita työparini mainiosta ideasta käyttää kierrätysmateriaalia kaikkille tutun muistipelin tekemiseen. 

Muistipelihän on varsin oivallinen muistia, hahmotusta sekä silmän ja käden koordinaatiota kehittävä peli, jonka yksinkertaisen jujun ymmärtävät nopeasti pienetkin. Lisäksi muistipelin avulla harjaannutaan vertailemaan, ovatko kuvat samanlaiset vai erilaiset.

Olimme keränneet paljon piltti-purkkien tms. kansia askarteluun liima-alusiksi sekä myös rytmisoittimiksi. Kokeilkaapa naksuttaa kantta. Kannen napsutus kiehtoo ainakin meillä lapsia kovasti. Kannella aikuinen tai vuorollaan joku lapsista voi antaa rytmin ja toiset toistavat sen tai voitte kokeilla rytmittää kansien napsutuksella tuttuja lauluja.

No, siis asiaan eli kansipussista keräsimme talteen parillisen määrän samanlaisia kansia. Työparini liimasi niihin hankkimansa eläintarrat, kaikkia kaksin kappalein. Ja yksinkertainen, kestävä ja ennenkaikkea edullinen peli kierrätyshenkeen oli valmis pelattavaksi. Ja kyllä sillä on sitten pelattukin!


Ei kommentteja: