torstai 8. elokuuta 2013

NYT KAIKKI MAJAA RAKENTAMAAN!


Luin kesälomalla paikallislehdestä kolmatta kertaa järjestettävästä valtakunnallisesta majanrakennuskilpailusta. Vielä ehtii mainiosti osallistumaan kilpailuun, joka on tarkoitettu alle 16-vuotiaille lapsille. Kilpailuun osallistutaan lataamalla kuva majasta ja majaan liittyvä tarina kilpailun verkkosivun majagalleriaan 30.9.2013 mennessä. Lapsilla on myös mahdollisuus käydä äänestämässä omaa majasuosikkiaan 1.-9.10.2013 välisenä aikana.

Kilpailulla edistetään lasten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä, lisätään lasten taitoja toimia yhdessä ja tiedotetaan myös lapsen oikeuksista. Se järjestetään vuosittain osana Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Lapset äänessä-osallisuushanketta ja kilpailun suojelija tänä vuonna on ympäristöministeri Ville Niinistö.

Majan rakentaminen on monipuolisesti kehittävää puuhaa. Se harjaannuttaa hahmottamista ja ongelmanratkaisukykyä sekä motorisia taitoja. Yhdessä toisten kanssa majanrakentaminen on ensisijaisesti hauskaa leikkiä, mutta samalla se harjaannuttaa monipuolisesti lapsen yhteistyötaitoja ja kommunikointia muiden lasten kanssa. 

Myös valmiissa majassa leikkiminen ja sen parantelu leikin lomassa on hauskaa ajanvietettä ja varteenotettava vaihtoehto sisällä telkkarin tuijottamiselle tai tietokonepelien pelaamiselle. Majanrakentamisen voi myös jättää kesken ja palata puuhaan myöhemmin. Usein leikit majanrakennuspuuhissa ovatkin pitkäkestoisia ja monipuolisia täynnä elämyksiä ja seikkailuja. Siispä nyt innostamaan lapsia majanrakennuspuuhiin vielä ennen syksyn synkkiä ja kurjia kelejä! Nyt siitä voi hyvän mielen lisäksi voittaa jopa palkintoja!

Lisätietoja kilpailusta löytyy kilpailun nettisivuilta osoitteesta www.majanrakennus.fi. Kuvassa on meidän lasten mökillä kaatuneiden puunrunkojen lomaan rakentama "laavu".

Ei kommentteja: