perjantai 11. toukokuuta 2012

TIIMIN YHTEINEN METSÄRETKI

Lähdimme 11.5.2012 tiimin kanssa läheiseen metsään tutkimaan kevään merkkejä, joita löytyikin runsaasti. Hoitajat olivat omissa ryhmissään etukäteen tutkineet Luontoliiton kevätseurantamateriaalia, joten kevään merkit olivatkin jo lapsilla hyvin hallinnassa. 

Tässä muutamia otoksia retken annista:

Puut olivat jo hiirenkorvalla, kiitos pari päivää vallinneen sateisen, mutta lämpimän säätilan. Metsässä vallitsi ihana, raikas hento viherrys.


Vuolaasti virtaavan puron rannalla kuunneltiin pitkä tovi puron solinaa ja lintujen viserrystä.Tutkittiin muurahaiskekoa, jossa jo vilisi vielä hiukan kohmeisia kekomuurahaisia.Löydettiin kasa pyöreitä papanoita ja mietittiin millainen eläin on ne voinut käydä sinne kakkimassa.


Sinivuokot kukkivat jo runsain määrin.
Vaikka koimmekin taas yhdessä hienoja luontoelämyksiä, niin kuitenkin aina se retken kohokohta on evästauko. Lasten kääriessä leipiään esiin kelmuista ja eväsrasioista muistutin lapsia viime syksyn retkillä opituista jokamiehen oikeuksista ja retkeilijöiden velvollisuudesta kerätä roskat pois eli viemme pois kaiken sen, mitä tuommekin. Hetken päästä yksi oman ryhmän pojista totesi mietteliäänä eväsleipää mutustellessaan, että "Metsää ei saa roskata, muuten luonto tuhlaantuu."! Tähän oivalliseen muistutukseen on hyvä lopettaa tällä erää! Hyvin on oppi mennyt perille! :)

Ei kommentteja: