tiistai 30. huhtikuuta 2013

VEDENPAISUMUS PAJUPELLOSSA!



Viime viikolla muutaman päivän rankkasateet sulattivat lumet ja sen seurauksena perhepäiväkodin yllätti kevättulva... 

Lapsista tämä oli erittäin hauskaa, niin kauan aikaa kun sitä kesti. Jäätynyt maa suli pikkuhiljaa ja vesi imeytyi maahan, mutta sitä ennen olivat kuravarusteet kovassa testissä...


Mutta mikä on sen mieluisampaa ajanvietettä kuin kuravellin keitto ja vesilätäkössä lutraaminen !!! Ja nyt sitä kuraa ja vettä sitten kanssa riittää!!!  

Kunnon kuravarusteet ja ulkoiluvaatteet ovat siis erittäin tärkeää hoitokassiin pakattavaa, jotta lasten ulkoilu olisi mieluista tosi märälläkin kelillä, sillä ulkoilemme säällä kuin säällä. 

Kuratamineiden on hyvä myös olla mieluummin reiluja, jotta ne on helpompi pukea ulkovaatteiden päälle eikä lapsen olo ole ulkoillessa kuin makkaralla kuoressaan.

On myös hyvä muistaa pakata riittävästi vaihtovaatetta kastuneiden tilalle. Samaten on tärkeää tarkistaa hoitokassin sisällön ja muiden varusteiden kunto ja sopivuus säännöllisesti sekä viedä ne kotiin pesuun. 

Silti hiekan ja kuran kulkeutumista sisälle on tähän vuoden aikaan aivan mahdoton estää...

Eräs isistä tarjoutui jopa tyhjentämään lammikkoa uppopumpulla oman perheen isännän ollessa ulkomailla. "Uima-allas" kuivahtikin sitten yllättävän nopeasti lasten harmiksi, mutta ko. isälle lämmin kiitos kuitenkin tarjouksesta! Tulvaongelman jatkuessa jokin hätäratkaisu olisi ollutkin tarpeen... 


Hiekkalaatikolla on taas mukava herätellä mieliin kesäajan leikkejä ja varastosta kaivettiinkin kaivurit ja traktorit, lapiot ja ämpärit yms. kesälelut esiin. Ja kylläpä ne ja hiekkaleikit ovatkin pitkän talven jälkeen taas mieluisia! Pojat ottivat tietenkin heti kisaa Plaston mopoilla.



Perjantain tiimin leikkikenttätreffitkin startattiin taas käyntiin ja tavattiin tuttuja tiimin hoitajia ja lapsia leikkikentällä. 

Tästä se kevät lähtee taas käyntiin!

1 kommentti:

Annu kirjoitti...

Samanlainen uima-allas oli meillä leikkikentällä.

Ihmeen äkkiä se vesi sitten lopuöta jonnekin vain katosi.