torstai 21. marraskuuta 2013

HEI, LUNTA SATAA!!!


Tänään satoi ensilumi Pajupeltoon! 

Olimme käyneet poikavoittoisen ryhmämme 4-5 vuotiaiden poikien kanssa tiukkaa keskustelua aamulla sisällä juoksemisesta ja takaa-ajo leikeistä sisätiloissa. Olin suorastaan määrännyt pojat rauhoittumaan ja keksimään rauhallisempaa leikkiä. 

Olin ihmetellyt suureen ääneen poikien edessä, että on se kumma, miten sisällä aina tekee mieli juosta ja reuhata, mutta sitten kun päästään ulos ja tilaa olisi yllin kyllin juosta ja temmeltää, vaikka painiakin naapurin pellolla, niin ei... Silloin sitten leikitään siivosti autoilla hiekkalaatikolla. Olin vannottanut, että nyt sitten varmasti tänään juoksette ylimääräiset energianne ulkona pois, ettei sisällä tarvitse juosta. 

Mutta kuinkas sitten kävikään...? Aamupäivän mittaan alkoi lunta hiljalleen leijailemaan ja ulos päästyämme sitä oli jo jonkin verran satanut. Pojat innostuivatkin keräämään lunta mm. rappusilta ja testaamaan kuinka suuria lumipalloja saavatkaan aikaiseksi. Pojat esittelivät ylpeinä aikaansaannoksiaan!

Päivän mittaan lunta olikin satanut niin paljon, että paivälevolta herätessä keittiön ikkunasta levisi ihana valkeus pitkän, sateisen ja harmaan syksyn jälkeen! Iltapäiväulkoiluun mennessä suojalunta oli kerääntynyt jo sen verran, että pojat saivat pyöritellä jo oikein "pienen miehen" kokoisia lumipalloja ja aloittivat lumilinnan perustusten rakentamisen. Ihanaa vaihtelua syksyn sadekeleille! Tästä se talvi taas alkaa! Saadaankohan huomenna kaivaa jo liukurit esiin...?
 

Ei kommentteja: