maanantai 10. kesäkuuta 2013

MUOVAILUA


Hygieniasyistä heitimme vanhan muovailuvahan pois ja kevään kunniaksi teimme uuden satsin muovailuvahaa ja tällä kertaa ihanan marjapuuron punaisena! 

Ostin myös muovisen lasten leivontasetin muovailupuuhien innostajaksi ja pienten nukkuessa päiväunia isommat ovatkin innokkaasti muovailleet erilaisia leipomuksia:

 Pienet kondiittorinalut tottuneesti innostuivat uudesta taikinasta.
Taikinaa vaivataan ammattilaisen ottein kulhossa.
 Kaulimella tottakai kaulitaan taikina sopivan  sileäksi.
Muoteilla on helppo ottaa pikkuleipiä pellille paistumaan.

Muovailuvaharesepti:

TARVITSET:
  • 5dl vehnäjauhoja
  • 2dl suolaa
  • 2 rkl Alunaa (saa apteekeista)
  • 5dl kiehuvaa vettä
  • 2rkl ruokaöljyä
  • elintarvikeväriä
TEE NÄIN:
  1. Sekoita kuivat aineet erikseen keskenään ja nestemäiset erikseen keskenään. 
  2. Yhdistä seokset. 
  3. Sekoita ja vaivaa tasaiseksi pehmeäksi taikinaksi. 
  4. Lisää tarvittaessa jauhoja. 
  5. Laita taikina kannelliseen, tiiviiseen muovirasiaan.
  6. Anna jäähtyä ja vetäytyä rauhassa. 
  7. Säilytä muovailuvaha tiiviisti rasiassa, muuten se kuivuu.

2 kommenttia:

Pire kirjoitti...

Hei löysin tänä aamuna teidän blogin.Olen kunnallinen pph ja teen työtä kotonani. Ja olen tehnyt sitä jo yli kolmekymmentä vuotta. Kivan näköistä puuhaa teillä. Tuota muovailuvahaa minäkin ole tehnyt jo monen monta kertaa. Sitä on lasten niin helppoa muovailla kun se on pehmeää.Meillä lapset tykkää siitä kovasti.Aurinkoista kesää teille koko porukalle!

Mirkku kirjoitti...

Hei Pire!

Sinä oletkin sitten oikein konkari näissä hommissa! Hienoa, että olet tehnyt noin mittavan uran lasten parissa! Teemme arvokasta työtä kaikki!

Mukavaa, että löysit ryhmämme blogin. On hienoa saada uusia lukijoita ja on tosi kiva saada myös kommentteja lukijoilta, palautetta, ideoita ja vinkkejä!

Tuo muovailuvaha on ihan ehdoton hitti! Kaupasta ei millään löydä yhtä hyvää ja yhtä edullisesti! Itse tekemällä sitä saa vaikka kuinka paljon vaan tarvitaan. Meillä on innokasta muovailuporukkaa, joten taikinaakin saa olla reilusti, jotta kaikille riittää.

Käy vielä ihmeessä osallistumassa blogimme synttäriarvontaan! Vielä ehtii ja voit voittaa ryhmällesi synttärilorupussin tai mahtavan puuhapaketin! Arvonta löytyy hakusanalla "synttäriarvonta"!

Terveisin Mirkku